31 oktober 2011

♥ Slofjes ♥


Voor heel veel kindjes warme voetjes.. Op het moment naai ik veel slofjes maar ook veel booties, met het gure weer van vorige week geen overbodige luxe volgens mij.
Steeds vergeet ik er een foto van te maken maar vorige week heb ik er dan toch aan gedacht. Dat was meer omdat de blauwe uilen booties een nieuw modelletje is en ik die op de foto moest zetten voor mij site. Toen dacht ik he laat ik ze eens bij elkaar leggen voor een groepsfoto :-)
Zoals je ziet paars is volgens mij de nieuwe modekleur voor deze winter voor de slofjes.

♥ Poes-update ♥

Het gaat op het moment heel goed met Lizzie.
Bedankt voor la jullie reacties.
Vorige week hadden we nog een flinke tegenvaller want haar spalk moest eraf omdat de operatiewond was gaan ontsteken en ze drukplekken had gekregen van de spalk. Die ook aan het ontsteken waren.
Die foto's zal ik jullie besparen. Wat een vieze wonden waren dat zeg maar de honigzalf werkte ontzettend goed. Met 2 dagen zat er alleen korstje en nu is het al bijna genezen.
Het zag er vorige week ook nog uit als een heel gammel pootje waar ze ook niet op stond maar nu ziet het er ook wat sterker uit en het haar groeit weer wat aan. Dat geeft ook een heel ander gezicht.
Het in de bench zitten begint ze wel zat te worden en ze kan ook hartverscheurend miauwen om geknuffeld te worden. Eerlijk gezegd hoop ik dat dat knuffelige blijft. Lizzie zat namelijk erg graag op zolder en dan ook het liefst achter de droger. Lekker rustig en van niemand last. Als er bezoek kwam was ze ook altijdo haar hoede terwijl ze zich nu door iedereen laat knuffelen en aaien.

18 oktober 2011

♥ Laatste week ♥

GESLOTEN!!!!

*** OP 1 NOVEMBER KIEZEN WE DE GELUKKIGE! DUS WIL JE NOG MEEDOEN? PLAATS HET BERICHTJE OP JE BLOG EN LAAT EEN REACTIE ACHTER... TOT GAUW!! ***

13 oktober 2011

♥ Met bloed, zweet en tranen. ♥

Ik heb gister deze leuke Knudies gekocht als borduurpatroontjes en gisteravond er al 1 gemaakt en zou er snel vanochtend nog 1tje maken.
Maar ik lette met de stof voor de neus neerleggen niet goed op.
Pats naald gebroken omdat hij in mijn vinger sloeg.
Net naast de nagel gewoon bijna door de hele vinger heen, maar gelukkig zat het afgeknapte gewoon onder in de stof en niet nog in mijn vinger.
Dat was dus wel even de tranen in de ogen, het deed wel even zeer en door het bloed ook het zweet op de rug....
Maar het zijn erg leuke beestjes geworden.
Er zitten voor kerst ook vleugeltjes bij maar daar vond ik het nog te vroeg voor.

11 oktober 2011

♥ Poes ♥

Onze poes heeft een gebroken pootje, waarschijnlijk is ze aangereden door een auto.
Donderdag zat ze luid miauwend bij de achterdeur maar toen ze erin mocht vluchtte ze toch.
We hadden al wel gezien dat er iets mis was met haar achterpootje.
Maar toen ze 's avonds eindelijk binnen kwam bleek dat het goed mis was. Haar pootje hing er wat raar bij. Dus 's avonds nog maar naar de dierenarts. Daar bleek het pootje op 4 plaatsen gebroken. Alle botjes in haar ondervoet naast elkaar helemaal door.

Onze eigen dierenarts kon haar niet helpen en heeft haar wel opgenomen voor de nacht en de volgende dag doorgestuurd naar de dierenarts in Steenwijk.
Daar is ze geopereerd en ze heeft nu 4 pennen in haar voetbotjes.
's Avonds is ze heel zielig met kraag weer thuis gekomen. Gelukkig knaagt ze niet aan het verband dus die is nu weer af.
Gister zijn we voor controle geweest en heeft ze nog een nieuwe spalk gekregen die net wat hoger zit. Zucht... veel te groot voor zo'n klein katje volgens mij want ze kan nu echt alleen nog maar liggen. Het naar de kattenbak gaan is zelf al een probleem. Gelukkig probeert ze het wel en het meeste komt ook wel goed in de bak.
Ze moet nog 2 weken zo liggen. En dan wordt er bekeken of ze uit de bench mag.

Niet veel tijd om te naaien dus als je steeds op en neer naar de dierenarts gaat en voor de rest van de tijd de poes verzorgd....

7 oktober 2011

♥ Wikkeljurkjes ♥

2 vrolijke wikkeljurkjes gemaakt voor 2 zusjes.
Erg leuk om te doen maar ik vind het best lastig om kleding te naaien voor iemand anders.
Ik ben toch altijd bang dat het net niet mooi genoeg is.
En het lastigste van alles vind ik dan er een prijskaartje aan te hangen. Door de stof en de lintjes wordt het toch al snel prijzig.
Ik heb met trouwens op het stoffenspektakel toch wel verbaasd over de prijzen van de Stenzo stof. In mijn beleving waren een paar jaar geleden die ribcords nog onder de 10 euro. Maar nu zijn ze al gewoon 11 of 12 euro.En voor maat 128 ben je toch al wel een hele lap nodig.
Het is dan dus niet meer naaien voor het goedkoop, maar gewoon voor uniek en bijzonder!

Patroon : Katrin van MaMu design

4 oktober 2011

♥ Danai ♥

Een heerlijk knuffel fleecetrui waar je lekker in weg kan kruipen. Het was er van het weekend nog niet echt het weer voor maar volgens mij komt het koude weer er nu toch echt aan. Jammer want het was heel erg lekker nog zo in de tuin te zitten.

Ik was gelukkig gewaarschuwd dat de maat groot uit viel.
Daarom heb ik maat 98/104 gemaakt voor Susanne en hij zit echt heel mooi ruim.
Patroon : Danai van FM
Borduurtjes : Love Bandits van Josi Gernegross