1 december 2011

♥ Poeze-update ♥

Helaas is het met het pootje van Lizzie minder goed afgelopen dan wij gehoopt hadden.
Ze zit onder tussen al bijna 8 weken in de bench en dinsdag moesten we voor de controle foto om te kijken of het goed genezen was.
Wij gingen er eigenlijk naar toe met het idee om 's middags de bench op te ruimen en dat ze weer gewoon rond kon lopen.
Maar dat pakte heel anders uit. Op de foto's was namelijk totaal geen nieuwe botaangroei te zien en het zat eigenlijk haast losser dan net na de operatie.
Volgens de dierenarts ging het dus ook onmogelijk nog weer aan elkaar groeien en verklaarde dat dus eigenlijk ook waarom ze er niet op loopt. Ze heeft er gewoon nog heel veel pijn aan. En dat zal alleen maar erger worden als we het zo lieten. Daarom stelde hij voor om direct door te pakken met de laatste optie en dat was helaas haar pootje amputeren. En dan niet een stukje maar de hele achterpoot. Stompjes zijn namelijk niet gemaakt om op te lopen dus daar krijg je ellende mee....

Ze hadden 's middags plek en ze kon er dus blijven, niets mee naar huis en rondhuppelen gewoon opnieuw ellende....
Ze ligt nu heel veel te slapen en we hebben het idee dat ze toch wel minder pijn begint te krijgen. Maar het geeft wel weer veel extra zorgen voor haar. Ze had het koud met haar geschoren lijfje en heeft nu iedere keer een kruik en ook het naar de bank gaan lukt niet heel makkelijk dus het is al snel een rommeltje in de bench. Ze ligt ook regelmatig in de voerbak en dan is het toch wel wennen om weer op te staan zonder achterpoot.

6 opmerkingen:

 1. ocharme!!! arme Lizzie ... denk dat het niet makkelijk is zo met maar één achterpoot, denk voor een poes dat een voorpoot missen makkelijker is?
  Ach ja ... hopelijk went ze er snel aan en kan ze weer kattekwaad gaan uithalen!
  Geef lizzie maar een dikke knuffel ... arme dot!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nee ze schijnen makkelijker een achterpoot te kunnen missen en ze mocht net even uit de bench op de grond...we zitten allebei vol verbazing te kijken. Ze huppelt zo weg en nog snel ook....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. jeetje. Dat zat toch echt niet in het verwachtingspatroon. Arm beestje.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ach... arme Lizzie... ik hoop dat ze snel aan haar 3-pootje-systeem wendt en snel lekker rond hobbelt en kan doen wat ze wil.

  Ja... met een kaal lijfje krijg je het koud zeker als de ingreep net geweest is, haar lijfje is druk bezig met andere dingen dan met de temperatuur. Gelukkig is een kruikje wel lekker, ze ligt er ieder geval lekker bij.

  Geef Lizzie maar een lekkere kroel achter haar oortjes... misschien gaat ze binnenkort weer lekker snorren...

  Groetjes, Collie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ach gos, het arme beest. Hopelijk knapt ze nu snel op, en leert ze snel met drie poten lopen.

  Groeten, Nienke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hallo,
  Jammer van het pootje van Lizzie maar wees gerust dit komt allemaal goed hoor. Een kat kan zich heel goed aanpassen en uit de slag trekken. Heb het vroeger zelf meegemaakt, in het begin is het lastig en ziet het soms een beetje raar maar je raakt eraan gewend en het beestje ook. Ze is jullie dankbaar, dat is een feit.. Groetjes, Sybille

  BeantwoordenVerwijderen